Jeugdraad

Ter ondersteuning van het jongerenwerk in de gemeente is er een jeugdraad actief.
Deze groep bestaat uit 7 personen, die elk een eigen achterban vertegenwoordigen.
Dit kan zijn een jeugdclub, evangelisatieclub, kindernevendienst, jongerencontactgroep of overige jeugd.

Door regelmatig met elkaar de stand van zaken door te nemen ontstaan er onderlinge contacten en komt er een goede structuur in het jeugdwerk.
Zo wordt er onder andere jaarlijks bezien welke jongeren er wel of niet deelnemen aan het jeugdwerk, wie overgaat naar een volgende club en welke jongeren extra aandacht nodig hebben.
Het te gebruiken materiaal van de landelijke jongeren organisaties wordt bezien en afgewogen. Ook naar toerustingsmogelijkheden van de jeugdleiding wordt gekeken.
Tevens worden alle activiteiten voor het nieuwe seizoen in beeld gebracht, zodat er ruim van tevoren een goede voorbereiding opgestart kan worden.
Als er ergens knelpunten gesignaleerd worden hopen we daarvoor tijdig samen een oplossing te vinden.

De jeugdraad werkt onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad; de jeugdouderling is contactpersoon tussen beide organen.

Mocht u verdere informatie willen dan kunt u uw vraag kwijt via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.